Bestel nu gratis jouw kleur voor deze dag, zie KLEUROLOGIE.NL

  Home

  Uitleg

  Doe de test!

  Meer over kleur

  Zelf kleurconsulent worden?

  Bestel het boekje

  Contact


Opleiding tot ColorCode kleurconsulent

Zelf ColorCode kleurconsulent worden?
Na de opleiding tot ColorMode kleurconsulent kan nu een vervolg opleiding tot ColorCode – kleurtherapie worden gedaan. (al of niet gecombineerd met een cursus kleur en stijl).

Via het bepalen van de uiterlijke verschijningsvorm (kleur haar, huid en ogen) leren we nu de persoonlijke (innerlijke) kwaliteiten van de cliënt te kennen. Verder zullen we gaan analyseren hoe we via de weg van kleurherkennen, -erkennen en -bekennen therapeutische, helende sessies aan de persoon of groep gaan geven.

Vooraf is het boekje “Helen en Spelen met kleuren” bestudeerd, alsmede het “Leerboek – ColorCode”, te bestellen voor de prijs van € 50,00 excl.btw.

De opleiding heeft tot doel om te leren dat ieders persoonlijke uitstraling (aura) laat zien wie de persoon werkelijk is. We hoeven geen diagnoses te stellen en zien de cliënt als uniek persoon met emoties, zowel bij activiteit als rust, op zoek naar balans die wij met kleur kunnen aangeven. Vooraf hebben wij ons geoefend in zelfhealing zoals beschreven in het leerboek.

Het is een bewustwordingsproces voor ons zelf en over te dragen aan onze cliënten. Daarom bestaat de opleiding uit het samen oefenen om te komen tot inzicht welke wijze van therapie het beste door onszelf gegeven kan worden. Hier zijn verschillende trainingen voor beschikbaar, zoals o.a.:

  • Het testen van kleuren met de kleurkaartjes.
  • Het oefenen van ontspanning met kleuren.
  • Het voelen en zien van de aura.
  • Het healen d.m.v. aanraking (haptonomie, touch for health, Reiki)
  • Kleurenpunctuur
  • Aura en Chakra healing

We gaan uit van een holistische (alles heeft met elkaar te maken) filosofie.

In mijn praktijk is gebleken dat de beste weg om een goede ColorCode-consulent te worden op de eerste plaats gelegen is in het opdoen van ervaringen. Daarom kan elke sessie gezien worden als een nieuwe ervaring.

Ook de overeenkomsten en het gebruik te leren van de 6 kleurharmonieën en de zes kleuren van de regenboog is een kwestie van oefenen en kan door iedereen geleerd worden. Kennis over de vele kleurenleren en theoretische achtergronden is geen meerwaarde voor het doen van de analyse. Het denken kan het voelen beschadigen. Kleuren zien is immers vooral ook VOELEN zowel wat het met jou doet als met je cliënt.

De ColorCode kleuranalyse opleiding neemt een volle dag in beslag, waarna het mogelijk is om al of niet persoonlijk verdere trainingen te ontvangen. Ik hanteer hierbij een tarief van € 75,00/uur excl.btw, met meerdere personen wordt dit bedrag gedeeld door het aantal personen.
De datum wanneer de volgende opleiding plaatsvindt wordt tijdig aangekondigd.

Heeft u nog vragen of bent u geinteresseerd in andere producten van "EXCELSUM", neem dan gerust contact op.
© 2017 ColorCode